11
апрель
2023
ІІІ тоқсанда тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша атқарылған жұмыстар
Мектепте тегін ыстық тамақты ұйымдастыру мақсатында Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі №158 бұйрығы 10-қосымшасының «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік қызметті көрсету қағидасын, басшылыққа ала отырып мектепішілік бұйрық шығарылды. Мектепте мемлекеттік қызмет көрсету тәртібіне сәйкес құжаттар жинақталып, журналға толтырылды. Сонымен қатар, мектепте тегін ыстық тамақпен қамтылатын оқушылар тізімі бекітіліп, құжаттар рәсімделіп, ыстық тамақ ішетін оқушылардың тізімі бекітілді.
Мектебімізде жалпыға бірдей білім беру қорынан Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 25 қаңтардағы N 64 Қаулысына сәйкес мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек алуға құқығы бар отбасылардан, сондай-ақ мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек алмайтын, жан басына шаққандағы табысы ең төменгі күнкөріс деңгейінің шамасынан төмен отбасылардан шыққан білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамту жұмыстары жүргізілуде.3-тоқсан бойынша ыстық тамақ ішкен оқушылардың саны 45і құрады. Оның ішінде:
1-4 сынып оқушыларының саны – 20;
5-11сынып оқушыларының саны – 25 оқушы.
Аз қамтылған отбасынан – 37 оқушы;
Көп балалы отбасынан –1 оқушы;
Күн көрісі төмен отбасынан шыққан -6
ААҚҚ-1 оқушы
3 тоқсан соңында Попечительский совет мүшелерімен жиналыс өткізілді. Сол жерде ата-аналардан балаларды тегін ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін келіп түскен өтініштерді ортаға салып шешім шығарылды. 4-тоқсанан бастап тегін ыстық тамақпен көп балалы,толық емес отбасынан шыққан
6 оқушы қамтылатын болды.
Білім бөлімінің бекіткен перспективалық менюсі бойынша С.Турсунова түзген айлық, апталық меню бойынша тамақ беріледі. Мектеп асханасында оқушылардың тамақтану кестесіне сәйкес уақытылы тамақтануы және күнделікті берілетін тамақтың сапасы, құрамы, температурасы әлеуметтік педагог пен мектеп мейірбекесі бақылап, тексеріп отырды. Әсіресе, оқушылардың денсаулығына қауіпті астардың болдырмауы мен уланудың алдын алу үшін мектептің мейірбекесі күнделікті мәзірден сынама жүргізеді. Сонымен қатар, асхананың жалпы тазалығы, қол жуатын орынның талапқа сай болуы, асханада тиым салынған заттардың сатылымға шықпауы және асхана қызметкерлерінің жай-күйі мен санитарлық-гигиеналық талаптарға сай болуы (арнайы киім формасының болуы, тазалығы т.б.) бақылауда ұсталынады және кемшілік байқалған сәтте ескертулер беріледі.
Мектебімізде жалпыға бірдей білім беру қорынан Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2008 жылғы 25 қаңтардағы N 64 Қаулысына сәйкес мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек алуға құқығы бар отбасылардан, сондай-ақ мемлекеттік атаулы әлеуметтік көмек алмайтын, жан басына шаққандағы табысы ең төменгі күнкөріс деңгейінің шамасынан төмен отбасылардан шыққан білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамту жұмыстары жүргізілуде.3-тоқсан бойынша ыстық тамақ ішкен оқушылардың саны 45і құрады. Оның ішінде:
1-4 сынып оқушыларының саны – 20;
5-11сынып оқушыларының саны – 25 оқушы.
Аз қамтылған отбасынан – 37 оқушы;
Көп балалы отбасынан –1 оқушы;
Күн көрісі төмен отбасынан шыққан -6
ААҚҚ-1 оқушы
3 тоқсан соңында Попечительский совет мүшелерімен жиналыс өткізілді. Сол жерде ата-аналардан балаларды тегін ыстық тамақпен қамтамасыз ету үшін келіп түскен өтініштерді ортаға салып шешім шығарылды. 4-тоқсанан бастап тегін ыстық тамақпен көп балалы,толық емес отбасынан шыққан
6 оқушы қамтылатын болды.
Білім бөлімінің бекіткен перспективалық менюсі бойынша С.Турсунова түзген айлық, апталық меню бойынша тамақ беріледі. Мектеп асханасында оқушылардың тамақтану кестесіне сәйкес уақытылы тамақтануы және күнделікті берілетін тамақтың сапасы, құрамы, температурасы әлеуметтік педагог пен мектеп мейірбекесі бақылап, тексеріп отырды. Әсіресе, оқушылардың денсаулығына қауіпті астардың болдырмауы мен уланудың алдын алу үшін мектептің мейірбекесі күнделікті мәзірден сынама жүргізеді. Сонымен қатар, асхананың жалпы тазалығы, қол жуатын орынның талапқа сай болуы, асханада тиым салынған заттардың сатылымға шықпауы және асхана қызметкерлерінің жай-күйі мен санитарлық-гигиеналық талаптарға сай болуы (арнайы киім формасының болуы, тазалығы т.б.) бақылауда ұсталынады және кемшілік байқалған сәтте ескертулер беріледі.